1. Topla in okusna:
Začnite obrok z juho, ogrejte svoj trebušček.
2. Visoka vsebnost tekočine:
Juha vsebuje veliko količino vode, ki hrani celice v vašem organizmu in ohranja svežino kože.
3. Zdrava in hranljiva:
Juha je naravna in zdrava izbira, ki je lahko pripravljena na veliko načinov; z zelenjavo, različnimi vrstami mesa, s stročnicami in rižem.
4. Juha ohranja svoje hranljive lastnosti:
Način priprave pomaga ohranjati hranljive vrednosti v juhi tudi po kuhanju, zaradi česar je bogata z vitamini, minerali in beljakovinami.
5. Obilje zdravih vlaknin:
Nekatere juhe, ki vsebujejo veliko vlaknin, na primer zelenjavne ali juhe iz stročnic, pomagajo ohranjati zdravje prebavnega sistema in preprečujejo napihnjenost in zaprtje.
- Juha iz leče vsebuje 4–5 gramov vlaknin na obrok (skodelica)
- Zelenjavna juha vsebuje 3–4 grame vlaknin na obrok (skodelica)
6. Bogastvo okusov:
Vaši najdražji lahko uživajo v široki paleti okusov.
7. Občutek sitosti:
Juha zagotavlja občutek sitosti, zaradi česar ljudje manj jedo.
• Primeri zdravih juh:
1- Poskusite juho iz leče: bogata je z beljakovinami in železom
2- Poskusite juho iz pese: bogata je z vlakninami, minerali in vitamini
3- Poskusite paradižnikovo juho z rižem: bogata je z zelenjavo in škrobom
4. Poskusite ovseno juho: bogata je z vlakninami, vitaminom B6, magnezijem in kalijem
Delite svoje mnenje